עבירת שוחד – קבלה ומתן שוחד

הלבנת כספים

כאשר משתמשים במושג "הון שחור" בעולם הכלכלי, הכוונה לכספים וזכויות, הכנסות ורכוש שהושגו בצורה לא חוקית וישנו איסור חוקי להחזיק בהם. מכאן, נולד המונח "הלבנת כספים", הנקרא גם הלבנת הון, הכולל ביצוע פעולות פיננסיות שונות, במטרה "לכבס" את ההון השחור, להסתיר את המקורות הלא חוקיים ולהכשיר אותו לשימוש חוזר, תקין וחוקי כביכול. יש לציין, כי הלבנת כספים הוא תהליך מתוכנן, ארוך ומורכב, הכולל עשייה של מספר פעולות ספציפיות יזומות, החל מצבירת ההון השחור וביצוע העבירה ועד עשיית פעולות ברכוש האסור לאחר הלבנתו.

מבצעי העבירה

בעבר, היה נהוג לקשר את המונח הלבנת כספים אוטומטית לארגוני פשע מאורגן, הפעלה של עסקים לא חוקיים, זנות, סחר בסמים, סחר בנשק, תמיכה בפעולות טרור ועוד. אולם, בימינו גם יחידים נורמטיביים ותאגידים במשק מבצעים עבירה של הלבנת כספים כאשר הם מעלימים מיסים, מזייפים חשבוניות, סוחרים ברכוש גנוב, מעבירים דיווחים כוזבים לרשויות המס, מקימים חברות קש פיקטיביות שנועדו להלבין כספים ועוד.

הצעדים המשפטיים

מדינת ישראל רואה בחומרה רבה את התופעה של הלבנת כספים, אשר פוגעת במוניטין המדיני, בביטחון ובציבור האזרחים. לכן, הורחבו מנגנוני החקירה והאכיפה החוקיים וכן הוחמרו העונשים הפליליים והסנקציות שיכולים לפסוק בתי המשפט בגין ביצוע העבירות.
ברוב המקרים, פתיחת הליך משפטי בגין חשד להלבנת כספים, תעשה על ידי זימון החשוד להיחקר במשטרה או בפני נציגי רשויות המס, כאשר ניתן אף לבצע מעצר לצורך ביצוע פעולות החקירה. במעמד החקירה יתבקש החשוד למסור את גרסתו ואת כל הפרטים והמידע שברשותו, כאשר מוקנית לו הזכות הבסיסית לקבל שירותי ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי מאת עורך דין המתמחה בתחום.
נשמח לסייע לכם ולעמוד לשירותכם בכל שאלה או סוגיה משפטית.